Adventures Blog

A blog a www.adventures.hu kirándulás szervező oldal blogja. Ingyenes kirándulásokat szervezünk Neked!

És itt található a Fórum

Adventures rajongók

Jelenleg Online

Jelenleg Online

Partnereink...

Les Orresból hazatérve...

2009.02.01. 12:30 Kirándulás

  Mit is mondhatnék... Csodálatos hetünk volt a francia Alpokban. Indulásnál kicsit aggódva néztem a meteorológiai hetes előrejelzést, - de ahogy oly gyakran - most is óriásit tévedett az előrejelzés.
  Az odavezető út borzasztó volt - 21 óra busszal, aki utazott már így, az tudja, miről beszélek. Este hét után indultunk Pestről, másnap délután három felé érkeztünk meg Puy St. Vincent érintésével Les Orresba. A szállással nagy szerencsénk volt, mert a háromszintes - amúgy nagyon szép és újszerű - épületben földszinti szobához jutottunk, ami később nagyban megkönnyítette a pályára jutást - mivel egyszerűen az erkélyen távozva (azaz a korláton átlépve) azonnal a pályán találtuk magunkat. Persze a liftes épületben nem lett volna katasztrófa egy emeleti szoba sem, de így... Ez az abszolút pályaszállás :)

Kirándulás - Adventures A síparadicsom leírásával nem tudok itt részletesen foglalkozni, de azt javaslom, nézd meg a túrán készült képeket itt, és rögtön képbe leszel. Naponta kezelt pályák, rengeteg felvonó, sehol várakozás, kedves személyzet. Profi szolgáltatásban volt mindannyiunknak része.
A táj, a környék is magáért beszélt, de szavakkal ezt leírni nem nagyon lehet, erre is jobb eszköz a fotó. A kis hegyi falu az Alpok hegyei közé ékelődve igazi gyöngyszem, tökéletes kikapcsolódást nyújt az arra vágyóknak.
  A hatodik napra kellően kifáradva, kissé lebarnulva pakoltuk csomagjainkat össze. Mindenkiben ott motoszkált, hogy jövőre úgyanitt... Szerencsénk volt a szállással, az időjárásról nem is beszélve, hisz januárban lehet volna tényleg minden nap havazás, hideg, esetleg vihar - ezzel szemben csak napsütéssel találkoztunk, egyetlen rossznak nevezett időjárási napunk se volt (bár én szerettem volna viharban is síelni egyet).
  Csak hogy dokumentarista módon az árak is megörökítésre kerüljenek: 62.000 forintot fizettünk, ez tartalmazta az útiköltséget (15.000), a síbérletet (130Eu) és a szállást, ami a maradék, de mai áron számolva döbbenetes 8.000 forintra jött ki. Nem tudom, hogy csinálják, de ennyit fizettünk. (Oké, hat fős apartmanban voltunk, ez igaz.) A kaja nagy részét itthonról vittük, ezért az nagyjából annyiba került, mintha itthon kajáltunk volna, ezért említést se érdemel. Elköltöttünk még kb. 20 eurót fejenként, ebből vettünk kenyeret, bort, sajtot, meg amit közösen használtunk. Egyszóval kb. 70.000 forintba került a 10 nap, ebből 6 napot síeltünk.
  Hogy megérte-e, arról nem nyilatkozom, de jövőre is ott leszek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: síelés les alpok orres

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulas.blog.hu/api/trackback/id/tr23915827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása