Adventures Blog

A blog a www.adventures.hu kirándulás szervező oldal blogja. Ingyenes kirándulásokat szervezünk Neked!

És itt található a Fórum

Adventures rajongók

Jelenleg Online

Jelenleg Online

Partnereink...

Pilisi éjszaka

2009.06.07. 18:08 Király Marianna

Júni 6, szombat éjszaka. Kissé bonyolultan indult a dolog, tekintve, hogy HÉV variációk okoztak némi fennakadást, de végülis mindenki összegyült Pomázon este 11 óra körül. Végülis majdnem az egész csapat eltekert Pomázra és onnan kezdtük meg a Pilis éjszakai meghódítását.

Kb. 25-en lehettünk ( éjszaka ennyi nyüzsgő embert megszámolni igazán kihívás ) amit igazán nem gondoltam volna, hogy ekkora létszám lesz. Vidáman, jókedvűen indultunk Pilisszentkereszten át Dobogókőre.

Az időjárásra egy rossz szavam nem lehet: kellemes langyos este, holdvilág és csillagok. Pilisszentkereszten egyik túratársunk visszafordult. Miután őt biztonságban tudhattuk, folytattuk az utat felfelé. Dobogókőn megpihentünk egy kicsit majd visszagurultunk P.szentkereszt felé és balra vettük az irányt egy erdészeti aszfaltúton. Sikárosi rétnél elkanyarodtunk Pszentlászló felé, ahova felérve már hajnalodott. Hihetetlen milyen rövid ideig van sötétség!

Szentlászlóra felérve aztán rázendítettek a madarak is. Innét Pap-rétre tekertünk - ami ugyan opcionális volt - de a csapat zöme lelkes volt és nem voltunk még fáradtak.Pap-rétről rövid pihenő után leereszkedtünk Szentendrére. A napfelkeltét sajnos nem a Duna partról néztük, mert már a Plisből kiérve felkelt őkelme. Csodálatos reggel virradt ránk! Felhőtlen égbolt, szikrázó napsütés. Szerintem ennél tökéletesebb időnk nem is lehetett volna! Na jó, a hold lehetett volna egy kicsit magasabban...... de majd legközelebb úgy intézem :-))))

Ami tanulságos: Egy éjszakai túrához is ugyanúgy szükség van az energiára, élelemre sőt, még inkább mint nappal. Az éjszaka nem természetes "üzemmődja" az embernek. Ezért előfordulhat, hogy figyelmetlenebbek vagy fáradékonyabbak vagyunk. Szerencsére semmi baj nem történt - kivéve Eszter esését Szentendrén -, a világítás és láthatóság tökéletes volt. Csak dícséret illet mindenkit a türelemért, odafigyelésért és a fényekért.

Szerintem ezt is megismételjük egy másik helyen ;-))

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulas.blog.hu/api/trackback/id/tr281169675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása